Funäsdalens Skidskola

Adress: Box 34, 84095 Funäsdalen Visa karta

Adress: Box 34, 84095 Funäsdalen

Inför säsongen 2018-19 händer stora saker på Berget. Vår nyöppnade, egna skidskola kommer att slå upp dörrarna och bjuda in till äventyr för alla, oavsett om din karriär precis börjat eller om du vill nörda in dig rejält på skidåkning i alla dess former.

Bokning online sker senast en vecka innan lektionsstart. Skulle du vilja boka plats kan du göra det i mån av plats på antingen Hotell Funäsdalen, Fjällsport eller Kåvan Gästcenter.
Har du frågor eller hittar du inte en lektion som passar dig? Maila oss på skidskola@funasdalenberghotell.se så löser vi det!

Upptäckarna (Mycket lätt åkning)


Med upptäckarna börjar du din skidkarriär i Funäsdalens skidkola. Fokus här ligger på att upptäcka att skidor är fantastiskt roligt, hur man plogar och får stopp och lära sig åka knapplift.
Vi håller mest till i och runt Lolandet där vi lär oss skidåkningens grunder.Utforskarna (Lätt åkning)
Bokningsbar måndagar med antingen 3 eller 5 dagar MAX 5 personer


Utforskarna börjar se sig omkring lite mer på Berget. Plogen sitter sen innan och vi börjar nu se oss omkring efter lite nya ställen att åka, samtidigt som vi försöker hålla skidorna parallella mellan svängarna. Oss hittar du till en början i Lolandet, sen försvinner vi mot parken och kanske till och med upp till toppen! Lite roliga skogsstigar sitter ju aldrig fel heller!Utmanarna (Medelsvår åkning)


Utmanarna tänjer sina gränser ytterligare. Nu ligger fokus på att köra med parallella skidor i både blåa och röda backar för att kunna kontrollera farten. Du hittar oss ofta ute i systemet där vi testar nya utmaningar varje dag - både i och lite utanför pisten.Äventyrarna (Avancerad åkning)


För äventyrarna ligger hela Berget öppet. Vi åker överallt och siktar på att åka parallellt överallt, samtidigt som vi försöker svänga hela tiden för att kontrollera farten. Vi åker överallt i alla typer av terräng och pister och söker ständigt nästa äventyr.

Visa mer

Om denna aktivitet

Lägenheter

Funäs Ski Lodge

Avstånd: 471 meter
På Röstberget, mellan byn Funäsdalen och Ski in ski out till Funäsdalsberget (dalstation Röstberget) finns Funäs Ski Lodge med lägenheter i fyra storlekar, från 39, 78, 80 och 120 m2. Med tio minuters promenad så är du i centrum i den gemytliga byn Funäsdalen.
Build: 2020-07-13 11:33:22, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6889.cbischannel-17010.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails